Plüss játék cikkek, hírek

Plüss játékok tisztítása otthon

2018.09.27 10:51

Hogyan tisztítsuk a plüss játékokat otthon?1., A plüss játékok sok esetben mosógépben moshatóak. Ahogy a ruháknak, úgy a játékoknak is van cimkéjük, melyek segítenek. Leggyakrabban 30 fokon, esetleg kimélő programot ajánlanak. Centrifugálás nem ajánlott, de ha mégis úgy alakul, akkor a legkisebb fordulatszámot használjuk.
Ha a mosógép mellett döntünk, figyeljünk néhány apró dologra:
- Ne legyen elemes zenélő vagy beszélő szerkezet.
- Ne legyenek rajta ragasztott részek, mint a szemek vagy a ruha elemeként mondjuk flitter.
- A játék tölteléke olyan anyagból legyen ami nem változtatja térfogatát.
Célszerű mosózsákot használni, de ha párnahuzatban tesszük a mosógépbe a plüss játékot az is hasznos, mert megvédi a játékot.
2., Ha kézzel mossuk a plüss játékot, akkor járunk el a leghelyesebben és ekkor van a legkisebb esélye annak, hogy kárt okozunk a játékban. A kézmosóba vagy egy műanyag lavorba engedjünk hideg vizet. Rakjunk bele egy pici szappant. Mindenképp sensitive és inkább folyékony szappant ajánlunk. Ha nincs rajta folt vagy nagyobb szennyeződés akkor inkább használjunk öblítőt. Teljesen meritsük el a játékot a szappanos vízbe és kézzel ovatosan tisztítsuk. Ne áztassuk és ne hagyjuk sokáig a vízben.
3., Ha felületi folt van a plüss játékon, akkor használjunk folteltávolítót. Nagyon figyeljünk oda, hogy csak olyan folteltávolítót használjunk amely nem tartalmaz sem a plüss játékra, sem a gyerekekre káros kémiai anyagokat. Természetes folteltávolító hatása van a szódabikarbónának, mely nem csak a foltok eltávolításában segít, de az esetleges szagokat is semlegesiti. Ha csak a kellemetlen szagokat akarjuk megszüntetni, akkor vegyünk egy szemetes zacskót, tegyük bele a játékot, majd öntsünk rá fél pohár szódabikarbónát. Kicsit rázzuk össze aztán hagyjuk kb 20 percet, majd kefével távolítsuk el a port. Ha szennyeződést akarunk eltávolítani akkor a hideg szappanos vagy öblítős vízbe tegyük a szódabikarbónát, kicsit hagyjuk állni, majd kézzel vagy puha kefével dörzsöljük ki a foltot a játékból. Mindig hideg tiszta vizet használjunk és alaposan öblitsük ki a játékot.
4., Minden esetben nagyon fontos, hogy alaposan szárítsuk meg a játékot. Nyáron nincs más dolgunk mint néhány órára kirakni a levegőre. Fontos, hogy ne rakjuk ki közvetlen erős napsugárzásnak, mert kifakíthatja a plüss játékot. A legjobb ha árnyékos szellős helyre rakjuk. Attól hogy száraznak látszik még nem az. Figyeljük oda, hogy ne csak kivül, belül is teljesen megszáradjon, különben penészesedhet. A hidegebb időszakban tegyük szárítóra a ruhák mellé, de semmiképp ne a radíátorra vagy közvetlen meleg közelébe. Ha a cimke engedi csak akkor használjunk szárítógépet, különben ne. Ha nincs erre vonatkozó információ a címkén, akkor inkább ne. Használhatunk hajszárítót is, de csak alacsony hőfokon és utána is hagyjuk néhány órát állni használat elött.

Soha ne használjunk forró vízet, vegyi tisztítószert, olyan programot a mosógépen, mely magas hőfokot használ, szárítógépet és ne tegyük ki közvetlen magas hő hatásának a plüss játékokat.

Webáruház készítés